#2017-07-10 19:38:41 

Babiczka

Użytkownik

Posty: 110

Skąd: Zgierz

Wiek: 37

Hejka, nie wiem czy to nie kulinarne pytanie, ale czy ktoś z was może mi powiedzieć do czego używa się oleju konopnego bio? Bo koleżanka ostatnio napomknęła, że taki używa w kuchni i się zdziwiłam, a głupio mi było pytać po co, na co … sami rozumiecie.
#2017-07-10 20:39:55 

QiuSan

Użytkownik

Posty: 33

Skąd: Iława

Wiek: 24

ja nie mam pojęcia…
#2017-07-10 23:39:27 

Kromka

Użytkownik

Posty: 41

Skąd: Siemce

Wiek: 19

Z tego, co wiem, to olej konopny bio ma bardzo szerokie zastosowanie. Nie tylko w kuchni.
#2017-07-11 01:18:50 

Babiczka

Użytkownik

Posty: 110

Skąd: Zgierz

Wiek: 37

A zdradzisz cos więcej?
#2017-07-11 02:35:16 

Kromka

Użytkownik

Posty: 41

Skąd: Siemce

Wiek: 19

Po pierwsze – spozywa się go tylko na zimno, żeby zachowal swój smak i właściwości. Po drugie – najlepiej wykorzystać go do sałatek, past albo sosów. Przynajmniej ja tak robię. A co do kosmetycznych właściwości – ma działanie nawilżające, regeneruje skórę, zapobiega powstawaniu zmarszczek, leczy takie stany chorobowe skóry jak łuszczyca, egzema czy łojotok. A i jeśli miałabym Ci polecić, gdzie kupić olej konopny bio, to spróbuj tu: http://www.owocowyswiat.pl/kategoria-oleje-98.html. To sklep, który niedawno wyszukałam w sieci i wlasnie tam zamawiałam ten olej.
#2017-07-11 05:28:38 

Babiczka

Użytkownik

Posty: 110

Skąd: Zgierz

Wiek: 37

Okej, zobaczę sobie zaraz ten link. I dobrze, ze mi powiedzialas o tym smażeniu, bo bylam przekonana, że generalnie wszystkie tego typu rzeczy można wlasnie wykorzystać do smazenia, pieczenia.
#2017-07-11 06:09:27 

Kromka

Użytkownik

Posty: 41

Skąd: Siemce

Wiek: 19

olej konopny bio ma smak orzechowy, wiec nawet szkoda by było go w ten sposób potraktować:) ale za to możesz go np. zmieszać z musztarda albo cytryna :)
#2017-07-11 08:58:33 

Babiczka

Użytkownik

Posty: 110

Skąd: Zgierz

Wiek: 37

No tak, to jest argument;)
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015