#2016-03-29 05:34:53 

Kika

Użytkownik

Posty: 42

Skąd: Cieszyn

Wiek: 27

Witam. Podejrzewam, że jestem uczulona na zboża, bo po zjedzeniu owsianki i innych potraw z produktami zbożowymi jakos kiepsko się czuje. I chodzi tutaj nie tylko o problemy żoładkowe, ale również o ogólne osłabiebnie i migreny. Czy wiecie może, jak można sprawdzić, czy faktycznie jest się uczulonym na wybrane produkty spożywcze?
#2016-03-29 06:52:41 

Babiczka

Użytkownik

Posty: 110

Skąd: Zgierz

Wiek: 37

Najlepiej udać się do poradni dietetycznej i wykonać szybki przesiewowy test na nietolerancję pokarmową, który wykrywa rózne alergeny, np. owies. Możliwe, ze wlaśnie na niego jesteś uczulona.
#2016-03-29 09:07:14 

Kika

Użytkownik

Posty: 42

Skąd: Cieszyn

Wiek: 27

Rozumiem, a czy znasz kogoś sprawdzonego, kto wykonuje taki test i na czym on w ogóle polega?
#2016-03-29 10:06:53 

Babiczka

Użytkownik

Posty: 110

Skąd: Zgierz

Wiek: 37

Test polega na bezbolesnym pobraniu krwi z palca i umieszczeniu jej na tacce reakcyjnej. Z tego co wiem, takie testy przeprowadza dietetyk w Poznaniu, o którym przeczytasz na stronie dietetyk-med.pl. Ja osobiście nie miałam robionych takich testów, ale byłam na nich z córką.
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015